Oldalak

2010. február 12.

folyt.köv. és játék.

Nos hát igyekszem egyedül folytatni a dolgot,bár biztos,hogy furcsa lesz,és nem olyan izgalmas mint együtt... Na meg még nemtudom mennyire komoly ez a dolog, majd igyekszem mellék szövegelőként néha becsábitani Annát, vagy ilyesmi. :)Meg reménykedem,hogy nyáron visszatér...SZerintem a név is marad,mert ha átirom,kb senki nem fogja tudni...Nyilván most suli mellett én sem leszek valami extra aktiv. Hát meg mostanában zsugorkával én is kevesebbet foglalkozom, már sok mindent kipróbáltam,és megcsináltam amit akartam, most annyira nem vonz. Ellenben a varrás igen, főleg,hogy most lesz már minden féle gyakorlati tárgyunk is elvileg igy a Ruha modulon.... Na meg most igy a hideg télben anyukámmal esténként horgolgatunk... vagyis ő horgol,én meg próbálkozom néha, vagy csak öntöm neki a jobbnál jobb ötleteimet,hogy mit csináljon nekem. :D
Vikitől kaptuk a következő könyves játékot, aminek nagyon örültem,mert érdekelt a kérdéssor, meg mert nagyon szeretek olvasni. Lehet Anna is kitölti,és akkor még bővtem, vagy csak majd belemagyaráz majd. :D
Jajjj meg lesz papirmivesség cimű szabadon választott tárgyam,és fogok saját kezecskémmel Anettos verseskötetet csinálni. :D
1. Mi volt életed legrosszabb könyvélménye?Rossz? Miért lenne rossz? Rossz könyveket nem olvasok.
Tegnap fejeztem be az E.T. –t és az elég rossz volt mikor haldoklott szegény. :( :)
Ami még talán, a Munkácsy könyv… Dallos Sándor: A nap szerelmese / Aranyecset, az is olyan, hogy mindent elhittem, és közben meg elég sok kamu van benne.

2. Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?

Hát ez érdekes kérdés…Van több is, ami igazán nagy hatás,és nagy értékkel ruházott fel,az a Bengáli tűz G. Hajnóczy Rózsától. Általa megismertem egy olyan kultúrát, és olyan dolgokat,amit valószínű,amúgy soha nem ismertem volna.Hatott még a Pendragon Legenda. Azt nagy mámorban olvastam,és kb. minden szavát elhittem, de közben meg azért csalódás is volt mikor kiderült,hogy az egész kamu.

3. Olvastál már olyan könyvet, ami komolyan a frászt hozta rád és félelmet keltett benned?
Hát tegnap féltettem E.T.-t :) Amúgy szerintem nem.
4. Mit használsz könyvjelzőnek?
Több félét szoktam, Bárka színházas könyvjelzőt, egy régi könyvben talált fekete-fehér képes –filmes valami könyvjelzőt. :) Van, amikor csak egy ilyen kártyaszerű cuccot.

5. Mikor szoktál olvasni? Otthon, munkahelyen, reggel, délben, este, alvás előtt …?
Bármikor, bárhol. :) Általában a buszon mindig(minden reggel), unalmasabb előadásokon, este/reggel az ágyban, ha valahol valakire/mire várnom kell, nyáron az erkélyen.…
6. Mi volt az első könyved, amit olvastál?
Nyilván valami gyerek könyv a Bambi , ilyesmi (anyu azt mondta,hogy nagy szenvedés volt,mert annyira unalmas volt a sok leirással,hogy nem érdekelt se tesóm se engem,és nem akartuk elolvasni, mondja,hogy ő is bazira unta,de nagyobb baj volt,hogy minket nem érdekelt.) …. De ami az olvasási nagy kezdet volt az a Lowoodi árva Charlotte Brontë-től – ismertebb nevén a Jane Eyre.
7. Puha kötésű vagy kemény fedeles? (Úgy általában, nem az előző kérdéshez kapcsolódik.)
Puha inkább. Bár mindegy. :)

8. Mit olvasol most?
Joanne Harris – Csokoládéját , plusz Gyűrűk Ura 3-at.

9. És hányadik oldalon jársz?Most kezdem, csak 22 (irtam a hétvégén, aztán utaztam egy-két reggel,meg vártam koncert előtt pár órát annára, úgyhogy mostmár 149), a másik 76.

10. Rajta hagyod a "kezed nyomát" a könyvön (belefirkálsz, véletlenül leeszed, leöntöd, egyéb barbárság)?
Nem, sosem, nagyon vigyázok rájuk. A könyvek borítóját is le szoktam venni,mert az könnyebben elszakad.
11. Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Mindenképp. A cím abszolút, de a borító is, sokszor ha van 2 könyv, ugyanaz, csak más kiadás, akkor mindképp a szebbet veszem.
12. És az oldalszám?
Nem. Max ha a könyvtárból hozom, és tele a táskám,és akkor egy nagy bazinehéz könyvet nem választok. De attól még elolvasom a nagyon hosszút is.

13. Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?
Bele lapozok mindig,hogy megnézzem hol lesz fejezetvég,hol álljak meg, de sosem olvasok bele, a végébe meg semmiképp. Pl. a könyvfüleket is csak akkor olvasom el ha már befejeztem, nehogy lelője a poént előre….
14. Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Igen. Pl. Örkény egyperceseket sokat sokat forgatom, meg Kisherceg, Micimackó, de mást is.

15. Ért könyvekkel kapcsolatos baleset?
Konkrétan nem, de olyan volt, hogy az ágyam felett lévő polcon ledőltek a könyvek,és egy leesett. Szerintem rám nem esett,de hogy majd összeszartam magam ijedtemben az biztos. :)
16. Eladod-ajándékozod a könyveidet, vagy mániákusan ragaszkodsz hozzájuk, akkor is, ha nem tetszik?
Nem. Ragaszkodom, és nagyon haragszom, mikor valaki kölcsön kérte és nem adta vissza.

17. Még a budiba is magaddal viszed az aktuális olvasmányt, vagy csak otthon olvasol, esetleg más meghatározott helyen?
Nem.

18. Tényleg, olvasol a mosdóban?Nem. Nem kád van itthon, hanem zuhanyzó, az alatt meg inkább mégse. :)

19. Vezetsz az olvasmányaidban valamilyen rendszert, felírod-e az elolvasott/megvett/megveendő könyveket (esetleg árukkal együtt), netán olvasónaplót (ha ideírod a blogodat, megverlek)?Igen. Van egy- két lista, hogy mit kéne elolvasni, ott jelölöm is, hogy mit olvastam, vagy mit vettem meg. Valamint a Rejtő Jenő könyveket gyűjtöm, és arról van listám,hogy mi hiányzik, és sokszor az árakat is odaírom,ha valahol látok neten…. Folyton az Antikváriumokat böngészem.

+1.: még valami
Antikvár párti vagyok nagyon. Imádom az öreg könyvek illatát, így sokkal jobban szeretem a régi könyveket,mint az újat. Jó, amikor már van egy kis patinája, amikor már megélt dolgokat.


Akinek van kedve és érdekesnek találja a témát az játsszon velünk.

2 megjegyzés:

 1. köszi, hogy megírtad :) ma jutott eszembe, hogy jéé, tényleg, én ezt a bejegyzést elkezdtem olvasni, csakhogy valaki megzavart benne, így csak félig jutottam.... :) pedig épp a 2. felében van több egyezés :)
  mmint, hogy pl én is szeretem az antikváriumot. aztán én is leveszem a borítót, nehogy baja legyen, de sokszor felmerült már bennem a kérdés, hogy az tulajdonképpen nem éppen azért van, hogy védje a könyvet??
  és jéé, tényleg, ilyen megfontolásból én is hátra szoktam lapozni :) meg eszembe jutott, hogy Örkény egyperceseket ezer éve nem olvastam, na Rejtő Jenőt meg még egyáltalán, azt lehet, hogy kéne.. :)

  na szóval örülök, hogy olvashattalak :))

  VálaszTörlés
 2. Jajj dejó. :D Amúgy ezen énis elgondolkodtam,hogy a védő pont azért lenne,hogy védje a könyvet, de hát én ha vigyázok rá,akkor egy kemény fedél csak kevésbé sérül,mint egy papir, össze meg nem dzsuvázom. :)
  Rejtőt meg mindenkinek meleg szivvel ajánlom. :)
  énis köszi. :D

  VálaszTörlés