Oldalak

2010. július 13.

szakmai gyak, és varrás

Nos hát. vannak rendelések, meg van a szakmai gyakorlatom.
Ihajj csuhajj tényleg kár volt ennyire ráparázni a dologra. :)
Nagyon jófej a nőci akinél vagyok, teljesen szabadkezet ad nekem a munkában,és lelkesedik és támogat. szóval rendes nagyon. :) Persze azért a szakmai résztől szoktam még kicsit tartani,mert nem akarom iszonyatmód elrontani, de eddig kisebb kis döccenőkön kivül teljesen jól sikerül.
Mondta zsuzsa,hogy nem akarja,hogy csak kávét főzzek,mert az iszonyat unalmas lenne,me hogy ő is tanulhat tőlem, igy azt a feladatot kaptam,hogy tervezzek két ruhát. Egy hétköznapit és egy jelmezt/alkalmit. Ezeket utána modellezzem... varrjam meg, visszük fotózásra és utána megy a kirakatba.... Hát mit ne mondjak nem gondoltam, hogy igy rámbiz mindent. :) de nagyon örültem neki, meg milliószor kreativabb, mint ülni és nézni csendben,hogy mit csinál.Szóval nekiültem, ötleteltem ecetera ecetera, meglett a két elképzelés...Az egyik egy hosszú ruha, aminek a dekoltázs része mindenfélével diszitett, aztán átnéztem- taperroltam az anyagokat, és kiválasztottam egy természetes filingű, len, barnásos csikos anyagot, és akkor megvolt,hogy ez az irány lesz, sok sok fagyönggyel...
Végül aztán multhéten le is nyomtam a ruhát pikkpakk, aztán jött a diszités. Zsuzsa teljesen be volt zsongva annyira tetszett neki. alig birta kivárni,hogy végre kitehessük babára. :)
Tegnap aztán csináltam hozzá egy karpántot is, meg megtanultam csokornyakkendőt varrni hejj :D
egy két kép....
ma meg anyagbeszerzős körúton voltunk :)
jajjj hát nemkevés pénzt el tudtam volna költeni. de igyekeztem nagymértékben visszafogni magam :D
azért mikor bementünk egy keletis, afrikais boltba, hát minden bajom volt. végül csak egy ruhát, egy szoknyát,egy táskát és egy nyakláncot vettem :))))
teljes mértékben afrika lázban égek, és hát ezek a szinek, meg minták..... jujjj...

holnap meg kezdem az alkalmis viseletem... az meg egy görög téma lesz... gladiátoros karpánttal és hasonlók. :) de erről majd ha kész lesz :)))

jah és felkérésre Krumplifesztiválra Krumpliszsákból tervezünk ruhákat... :)))

jaja, és kész van ám a ruha is amit multkor irtam... :)

5 megjegyzés:

 1. Hűha! :) Ezt az oldalad még nemigen ismertem.. bár láttam már pár varrott dolgot tőled, de nem gondoltam, hogy ezzel is foglalkozol :) (bár az a sárga szoknya is szuper! :) ) a mostani ruháid is tetszek, a karpánt és a virágmintás ruha különösen! Az utolsó fotó olyan, mintha egy próbababa fotózta volna saját magát :D

  VálaszTörlés
 2. hú, de izgi, még, mééég ilyen beszámolókat :))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép ez a gyöngyös ruha!Az afrikai stílusú szerzeményeid is nagyon bejönnek.Nekem a szobám kezd afrikai stílusú lenni az elefántos kanapémnak köszönhetően:)

  VálaszTörlés
 4. Végre eljutottam idáig, hogy írjak...

  Csúcs a ruhád, amit készítettél. Részemről a jegyed csillagos ötös! :D És egy hatalmas csuhajja!!!

  Az afrikais dolgaid miatt picit irigy vagyok. :D Minden tetszik, a szoknya meg aztán főleg!

  Nagyon szép, vidám hétvégét kívánok!

  VálaszTörlés
 5. áááh helo jányok. :) örülök nagyon hogy tetszenek a dolgok. :))) meg hogy csuhajja, hát pláne :D

  VálaszTörlés