Oldalak

2010. június 4.

ezt is elértük

no minden féle közeleg... pl. a blog és a meska megalapitásának évfordulója, meg igy radir és refresh utána lassan a 100. bejegyzés is... és szinte már a 100 olvasót is elérjük :P szinte. :D
szóóóval játékot hirdetek.
én nem szeretem annyira amikor mindenki mindenhol próbál mindent megnyerni, és lehet hogy olyan blogon is,ahol életében nem járt, és soha nem is fog, és amúgy sem érdekli hogy mi folyik ott... na ez persze az én dolgom... de lényeg,hogy nincs ilyen kikötés hogy tedd ki és hozz minél több embert... ellenben van 4 kategória: mese, gyümölcs, állat, és egyéb.

a kommentben amit itt hagysz jelölj meg egy számodra legkedvesebb kategóriát - ebből én is tanulhatok,h kinek mi tetszik... és nyilván aki nyer abból a kategóriából szemezgethet.... (a kategória képek kollázsai szerintem korántsem teljesek...de most ez jutott)
valamint gondoltam egy olyat, hogy ajánlj egy könyvet - kedvenced, vagy amit nekem gondolsz, vagy amit épp olvasol...

és akkor úgy gondoltam,hogy anettkor - 13.án sorsolok.
hát hajrá! :)

46 megjegyzés:

  1. Szia! Már régóta követem a blogod, nagyon aranyosak a zsugorkák, én gyümölcsöset választanék, és egy könyv, mondjuk: Aranykoporsó, ha szereted a történelmi regényeket, benne gyönyörű, de nem nyálas szerelmi történettel, akkor tetszeni fog:)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én először Meskán találtam Rád, s majd utána a blogra :) Nekem mesefigurás téma tetszik, én is ebben a körben szoktam zsugorkázni :) A könyv pedig amit a legutóbb olvastam:Lynn Barber- Egy lányról, most készült belőle film, de a könyvet nem igazán ajánlanám, mert szerintem nem annyira érdekes, legalábbis engem nem kötött le. Viszont, ami az elmúlt idők kedvence nálam : Audrey Niffenegger- Az időutazó felesége. Nem tudom szereted-e a romantikus regényeket, ez kicsit ilyen, de nem a csöpögős fajtából, és egy kicsit időutazgatós, szóval egy részt sci-fi nek is betudható :)

    VálaszTörlés
  3. Estét! Hát ugye én Elzamanó révén kerültem ide, sok mindent szívesen felvennék, de ha választanom kell vagy Sigur Rós vagy magyar népmese motívum.
    A legcsodásabb könyv mostanában amit olvastam Yann Martel: Pi élete. http://moly.hu/konyvek/yann-martel-pi-elete
    itt találsz róla rövid ismertetőt, rengeteg dolgot tanított nekem.
    mellesleg a borítója is nagyon szép.

    VálaszTörlés
  4. Szia. én már elég régóta nézelődök itt anoniman, nekem a mesefiguráid tetszenek legjobban. közülük is Vizipók, de a magyar népmesés kismadarad is tetszett:)
    Könyvnek ajánlanám Anne Frank naplóját, és MElissa Müller: Anne Frank, egy ány élete c. könyvét:)
    a 2. vh-ban, Hollandiában írta egy rejtőzködő, zsidó kislány a naplót, amit az apukája később kiadatott, a másik könyv pedig azokat a részleteket boncolgatja,amik a naplóból kimaradtak. Szerintem érdekes:)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem én wwf-eset vagy valami magyar népi motívumosat szeretnék, ha szabad :)

    VálaszTörlés
  6. hűűdepogácsa! ha Pángalaktikus Gégepusztító elvtársam nyer,sztem kijelenthetjük,hogy manapság sigur rós-os dologból állsz legsűrűbben,ami igencsak ejj:)

    mivel nekem Kundera az abszolút kedvencem,a bibliámon (galaxis útikalauz) kívűl,így tőle bármit,mondjuk legyen A lét elviselhetetlen könnyűsége,vagy Az élet máshol van,a Nevetséges szerelmek,vagy tényleg,akármelyik.

    az pedig nyilvánvaló,h egyéb kategória:) viszont ha nekem sikeredik nyernem,továbbadom a dolgot Csengének,kell neki az a sigur rós-os cucc:)

    VálaszTörlés
  7. Szia! Kb. két hónapja keveredtem ide először, mikor a zsugorka technikára gúgliztam rá:)Grt a szépszámú bejegyzéshez és az ötletes dolgokhoz!!!
    Nekem az állatos kategória tetszik a legjobban! Tyúúúú, de szeretnék nyerni....:)
    A legkedvencesebb könyvem egy klasszikus, Daniel Keyes Virágot Algernonnak, de imádom a Szabó Magda írásait is (Pilátus, Katalin utca, Für Elise)....

    VálaszTörlés
  8. ugyanmár Elza neáldozd fel a nyereményedet nekem :D:D

    VálaszTörlés
  9. én a mesefigurákra vagyok rákattanva nálad már régóta, úgyhogy valami olyasminek örülnék. könyvből most épp egy novelláskötetet olvasok: Csáth Géza-Mesék, amelyek rosszul végződnek
    nem semmi történetek vannak benne, nem semmi módon leírva...persze ne egy übervidám napodon ess neki, de szerintem érdemes :)

    VálaszTörlés
  10. Csáth Géze naggyon jó,ráadásul őt húztam anno érettségin is.

    Csenge,dehogynem:D ne hogy már neked ne legyen:D

    én úgyis rendelek majd Anettól ezt-azt.

    VálaszTörlés
  11. áh tök örülök,hogy ennyien jöttök, meg a könyvajánlásoknak meg pláne. :)) muszáj betárazni egy listát,hogy mi mindent hozzak ki a könyvtárból a hosszú nyári napokra....

    meg annak is örülök,hogy vagytok itt zugolvasók,akikről nem is tudtam....

    Elza,sztem ha te nyersz megoldjuk,hogy jusson is maradjon is. ´:))

    ja meg amúgy lassan tényleg sigurrósra szakosodom. :D ami nem is lenne nagy baj. :D Most marcibácsi is mondta,hogy majd lesz rendelés egy fülbevalóra... :)

    a csenge féle könyv az igencsak érdekesnek tűnik, meg a rami féle is, Kunderát olvastam, uh abból még igyekszem többet is, a galaxis utikalauzzal mindig az a baj,hogy nehéz. :D a virágot algernonnak azt iszonyatosan szeretem, meg szabó magdát is. :D
    uh azhiszem eddig jó könyvek jöttek itt. :D kösziii mindenki! :)

    a kinga nem olvas?

    VálaszTörlés
  12. Csenge,Marcibácsi és én sztem bőven ellátunk majd sigur rós-sal,bár nekem már animal collective felé indul a nyálelválasztásom,majd megtervezem,és megbeszéljük,mennyivel rövidítesz meg:D meg még néztem pár dolgot,szóval előferdülhet,h belőlem gazdagszol meg:D

    hm,amit még elég sokat olvasok,az Vonnegut,érdekes humora volt a pasasnak. meg Kassák,Mrozek,Bulgakov,Hrabal,Bukowski,Marquez...valamit ezért,valamit azért. 5 évente egyszer nyálat is olvasok,romantyikusat,pl. legutóbb Nicolas Sparkstól a Notebook-ot,amiből film is készült.

    VálaszTörlés
  13. a galaxis utikalauz pedig,hát nekem egyben van meg az 5 rész,egy kötetben,de az ált. nálam van,jól le is hülyéznek érte:D

    mondjuk nekem a szokásos "mi van a nő táskájában" résznél nem éppen a kompakt púder esne elő.

    VálaszTörlés
  14. :D na hát azért nem belőled szándékszom meggazdagodni. :D
    azér az 5 részes utikalauz az jó kis önvédelmi fegyver... :)

    várjál mi az a púder ami kieshetne a táskámból?? :D
    könyv, ragasztó, bicska, bornyitó, zene, milliónyi zsepi....

    VálaszTörlés
  15. aha,itt tennél el bicskát,mindenhol detektor van:D

    egyébként meg ugyanez van nálam is,plusz szemcsepp,minifogkefe fogkrémmel,hisz kitudja,hol rohad az emberre az éjszaka,telefonkártya,aprópénz,kézkrém,mert dörzspapír vagyok,hajgumi,összecsukható szükségpapucs,orrvérzéselleni cucc,citromlé ájulás ellen,meg úgy ennyi,nem nekem találták ki a kistáskát...:D

    VálaszTörlés
  16. annál jobb önvédelmi fegyver nincs,minthogy alacsony az ember,azelőtt tökönrúgja a rossz bácsikat,mielőtt le tudnának hajolni hozzá...:D

    VálaszTörlés
  17. Szia!

    A játékra nem jelentkezem,de ha játszanék az egyéb kategóriát jelölném,mert azok a dolgok nagyon szépek.

    VálaszTörlés
  18. jolvan nem vagy egyszerű. :D de akkor látom,te sem vagy egy égimeszelő. :D :D

    Julcsi mért ne? valahova valakinek csak el tudod sütni ajándékba..? :))

    VálaszTörlés
  19. itt vagyok ám én is :) csak eddig nem bírtam dönteni, mit szeretnék.. na de most! arra jutottam, hogy mivel egyebem és állatosom van már Tőletek, gyümölcsösre pályáznék.. azt hiszem.. de csak mert nem tudom, milyen mesefigurát viselnék :) szóval asszem, talán inkbb almát :) zöldet :)

    könyv?! hmm... hát én még mindig Agatha Christieknél tartok, szóval mindenképp Őt ajánlom :)) és mindenképp olyat, amiben Poirot nyomoz

    és azért ki szabad tenni vagy tilos?

    VálaszTörlés
  20. hát,valahol a 160 centi is magasságnak mondható!
    egyszerű meg mások is mondták hogy én nem.

    Viki,kérlek mond már meg nekem,mivel kezdjem az Agatha Christibe mélyedést,mert lövésem nem van,de csak időszerű lenne már:)

    VálaszTörlés
  21. okéé Viki. :) zöldalma agatha christivel. :)

    dehogy tilos. :)

    hu Elza akkor én vagy 4el lekörözlek. :)

    VálaszTörlés
  22. az a kérdés,h ki NEM köröz le...:)

    a barátom is mindig azt mondja,zsebretesz.
    amire kap egy híres Elza-féle sípcsontrúgást,a hüjegyerekje.

    VálaszTörlés
  23. Elza, könyvcímeket nemigen jegyzek meg, de gyorsan átszaladtam a szobámba, és kilestem :) Halál a Níluson, Halál a felhők között - ilyesmivel érdemes kezdeni, de a Poirot első esetei is remek pl, mikor tudom, hogy nem szabad egy letehetetlennek nekiállnom, elolvasok ebből egy 20 oldalast, és kész, nem idegesít, hogy márpedig én olvasni akarok, nem pedig tanulni :D (ja merthogy ebben van vagy 15 történet)

    köszönöm az engedélyt, Anett :)

    VálaszTörlés
  24. mese kategória, könyvnek meg Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő, és az egyik legkedvesebb idézetem belőle: "– Fiúk – kiabálta –, Vacskamatinak születésnapja van! Elő is sereglettek mind. Ló Szerafin, Nagy Zoárd, Bruckner Szigfrid, Aromo, Szörnyeteg Lajos és Dömdödöm. Ott sürögtek-forogtak Vacskamati körül. – Isten éltessen, Isten éltessen! – kiabálták. Bruckner Szigfrid hirtelen elhallgatott. De olyan feltűnően, hogy a többiekbe is belefulladt a szusz. – Mi történt? – kérdezte Nagy Zoárd. – Csak… csak… elég furcsa – mondta Bruckner Szigfrid, és Vacskamatihoz fordult. – Már tizenöt éve ismerlek, és eddig egyszer sem volt születésnapod. – De ma kedd van – mondta Vacskamati. – Az mindjárt más! – kiáltott Bruckner Szigfrid. "

    VálaszTörlés
  25. hahó! én is jönnék játszani, mindenegyéb kategóriában :) könyvnek én is csáth gézát ajánlottam volna, de látom, lelőtték már előttem ezt a poént. de azért ne is a legdepisebb napodon ismerkedj vele :)
    amúgy nagyon jók a zsugorkáid, én még csak ismerkedek a technikával, bár a kommentek alapján azért nem vagyok reménytelen eset.

    VálaszTörlés
  26. Hogy én milyen visszafogott voltam múltkor!!Gondolom épp lent voltam a fent-hez képest(nem emlékszem).Szóval az egyéb kategóriában szereplő dolgaid nagyon-nagyon tetszenek,szépek,finomak,kedvesek.A többi is jó,de ezek kicsit olyanok,mint én.(Vagy én szeretnék olyan lenni,mint ők?)
    Ha nyernék valamit,azt bizony senki meg nem kaparinthatná tőlem!Nem adnám.
    Kedves invitálásodra meggondoltam magam,ezennel jelentkezem a játékra.A könyv amit ajánlok Vámos Miklós:Anya csak egy van.Nagyon tetszik még az Apák könyve is!

    VálaszTörlés
  27. Helló!
    Toritextil bejegyzése útján jutottam el hozzád:)Feliratkoztam,így egy emberrel közelebb vagy a 100 rendszeres olvasó eléréséhez;)
    Persze játszanék is,ha már itt járok.Nehéz volt a választás,a mesésre voksolok.
    Paulo Coelho-t nagyon szeretem,legutoljára A Zahírt olvastam,nekem tetszett,ha szereted a filózofikus írásokat,akkor bátran ajánlom.:)

    VálaszTörlés
  28. amikor elküldtem, akkor jöttem rá, hogy ez kimaradt... :D
    de egyébként nem, a kinga nem olvas...
    mert nincs rá ideje. vagy lenne, csak akkor még ennyit sem tanulna :D
    csak úgy szeretek könyvet olvasni, ha azt le sem teszem, szóval egyhuzamban. erre meg csak nyáron van lehetőségem.
    így továbbra is az időutazó feleségét tudom ajánlani. de szerintem ha olvastam volna azóta mást, akkor is ezt ajánlanám :)

    VálaszTörlés
  29. köszi Viki,hozom majd a könyvtárból:)

    Kinga,ez az a bizonyos,amiből nem olyan rég filmváltozat is készült?

    VálaszTörlés
  30. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  31. Szia Anett!

    Szintén blogokról találtam Hozzád!Nagyon tetszenek a munkáid:ha lehet választani a nyereményjátékban én az egyéb kategóriát választanám.
    Két pici fiam van,így nálunk a mesekönyveken kívül mostanában esélyem nincs más könyvet a kezembe venni:P

    Viszont vannak régebbi kedvenceim: Agatha Christi,és hasonló könyvek.Jöhet minden ami krimi;)

    VálaszTörlés
  32. Szia Anett!
    Én régóta nézegetem a munkáidat, zugolvasóként, de most már tényleg bejelentkezem állandó olvasónak is. Nekem a mesés és az "egyéb" kategória tetszik a legjobban :-) Már sok-sok jó könyvet ajánlottak előttem, így a kedvenceim közül ezeket ajánlom még: Faludy György: Pokolbéli víg napjaim (az abszolút kedvenc), Ulickaja bármelyik könyve, és Murakami Haruki könyvei - tőle is bármi. Meglepő világokat írnak le...

    VálaszTörlés
  33. Szia Anett!
    Én is egy "zugolvasód" vagyok :) Nagyon tetszenek a munkáid, bár a kategóriák közül nem tudok választani, hiszen minedegyikben van jó pár kedvenc :D Nagyon örülnék egy micimackós medálnak vagy egy kiwis fülbevalónak, de a magyar népmesés motívum is olyan szép!!! :)
    Könyvekben nekem Rejtő Jenő és Gerald Durrell a kedvenceim, ezenkívűl Roald Dahl-tól a Szuperpempő és Celia Rees Bűbájos Mary című könyve is nagoyn jó szerintem. :)

    VálaszTörlés
  34. Nocsak, mennyi zugolvasó :P ÉN is az vagyok - részben -, mert nagyon ritkán azért kommentelek is,bár már nem tudom mikor írtam utoljára.

    Én úgy vagyok a könyvekkel,hogy imádok olvasni, de nagyon ritkán fog meg a boltban/akárhol egy könyv úgy,hogy na ezt most nekem el kell olvasnom.. Nekem többféle kedvencem van, de az abszolút legjobb és számomra legmegdöbbentőbb váratlan fordulatos könyv a Monte Christo grófja volt. Na azt imádtam, és bár örültem, mikor kezdett izgi lenni, hogy hűdejó, 3 kötetes, tök hosszú, sosem lesz vége,pár nap alatt befaltam :) Nagyon érdekes.
    Vicces sztoris érdekes aranyos könyv pedig Bohumil Hrabaltól az Őfelsége pincére voltam, ez különösen filmben nagy kedvencem, imádnivaló :) Bájos és vicces.

    Ha a romantikusabb (bár nem túlzottan,és korántsem az a csöpögős fajta) könyveket is bírod, akkor a Büszkeség és balítéletet ajánlom, az tényleg jó hosszú. Én azért olvastam el a napokban,mert kíváncsi voltam, miket ír Jane Austen, olyan sokan emlegetik.. és nem bántam meg, jó kis sztori volt.

    Aztán van még egy, amit az érdekessége miatt érdemes, nagyjából fél nap alatt el lehet olvasni a maga 80-90oldalával: Bauby-tól a Szkafander és pillangó (http://www.libri.hu/konyv/szkafander-es-pillango.html). Évekig próbáltam megszerezni,de pár éve végre kiadták újra.. a francia Elle főszerkesztője a főszereplő,és egyben "író", agyvérzés miatt éber kómába került, és pislogva diktálta le betűről betűre a könyvet. Nagyjából arról szól,hogyan érzi magát ebben a furcsa helyzetben, de ne hidd,hogy szomorú lenne,vagy ilyesmi, én sokszor hangosan nevettem az olvasás közben,persze vannak benne szomorú gondolatok is. De azért ha nem is egy hosszú olvasmány, nagyon jó könyv, sokszor el fogom még olvasni.

    Najó, akkor most játszanék is :) az állatos válogatás tetszik a legjobban, valamit abból választanék, ha nyernék :)

    VálaszTörlés
  35. hú,bocsi,nem gondoltam hogy ilyen hosszú lesz :S

    VálaszTörlés
  36. UH hát tökre örülök!:) nem gondoltam hogy ennyien vagytok zugolvasók. :)) de örülök hogy most igy hirt dobtatok magatokról. :)
    köszönöm a könyv ajánlásokat, már irogatom a noteszembe,hogy mit nézzek a könyvtárban. :) most egyesével nem reagálok rájuk, de soksok érdekesen tetszik. :)

    Amúgy igen, nyunyu beletrafált, mert nagy Durell és Rejtő barát vagyok. :D

    evelin- segond :) azért van :D

    VálaszTörlés
  37. opppááá Anett voltam, az előző bejegyzéssel :D

    VálaszTörlés
  38. Szia! Először meskán találtam rád, aztán később a blogodra, azóta is gyakran visszatérek. Nekem a gyümölcsök tetszenek nagyon. Imádom az almákat, olyan szépek. Most épp Anthony Burgess-től olvasom az Egy tenyér, ha csattan c. könyvet, nekem nagyon bejün BUrgess stílusa, de a Mechanikus narancs után nem mindenki van így vele szerintem.
    További szép napot!

    VálaszTörlés
  39. Elza, igen-igen, megfilmesítették. Hiba volt megnéznem. Egyébként jó film és biztos tetszett volna, de így más a könyv sem olyan, mint előtte :( De hát nem bírtam ki.

    VálaszTörlés
  40. Szia! Én nem olyan rég kezdtem blogolásba, de már régebb óta olvaslak. Ami a könyveket illeti a sok jó regény közt szerintem mindig érdemes elővenni egyet: Sain-Exupery: A kis herceg :) gyönyörű :) én nekem ez a kedvenc, annyira, hogy van egy zsugorka kisherceges nyakláncom.
    A kategóriák közül meg szinte lehetetlen választani:) ha nagyon megerőltetem magam, talán az egyébre voksolok

    VálaszTörlés
  41. Szia!
    Szintén egy rajongód,a meskáról - imádom a műveidet :) A zsugorka nekem sokáig egy nagyon misztikus,ismeretlen valami volt,sőt igazából még ma is az,mert még sose láttam ilyet :) Egyre több meskás blogját találom meg, a tiéd is meglett :)A legjobban a mesés összeállításod tetszik, sok közte a régi ismerős :) A könyv pedig, amit feltétlenül el kell olvasnod: Boris Vian: Tajtékos napok. Valószínű,hogy csak antikváriumban, vagy könyvtárban találod meg, én pár hónapja megvettem az egyik elég régi kiadását :)
    Szép napot,és további jó alkotást!
    Szandi

    VálaszTörlés
  42. ó-ó,Boris Vian,azt én is ajánlom,és Cseneg is ajánlaná.

    Kinga,akkor pedig azt hiszem,inkább elolvasom.

    VálaszTörlés
  43. Sziaa!
    Mese kategóriában indulnék. :) Amúgy is bírom a dolgaidat, ezt tudtodra is szoktam adni néha. :D

    Könyv: Albert Györgyi: Miért pont én? Életrajzi, meghökkentő könyv. Kövezzenek meg érte, de pont azért bírom az írásait, mert annyira elvont (volt).

    Napfényt és színeket Neked!

    VálaszTörlés
  44. opp újabb emberek. :)) még nektek is örülök ám! :) és a tetszésnyilvánitásnak meg pláne, a könyveknek meg szintúgy. :D

    hát igen kisherceg egy örök csillag,amit bármikor....

    timi neked meg még mindig. :D és viszont a szép napot! :)
    bár a 38 fokos meleget már nem kivánom...csak egy lájtos napost. :)

    VálaszTörlés
  45. ipphopp. ezennel lezárom. mindjárt tán sorsolok is. :)

    VálaszTörlés